
רישוי עסקים
דף הבית » רישוי עסקים

רישוי עסקים
כל מי שהולך להקים עסק חייב לברר האם הוא צריך לזה רישיון.
הרישיון מראה שהעסק בפיקוח הרשויות ושהמקום בטוח לציבור, כך שאפשר להיכנס ולבלות בו בבטחה.
מדוע חשוב לפנות לאדריכל המתמצא בתהליך לפני הקמת העסק?
ברב המקרים ישנם קריטריונים כדוגמת שטח, גובה וחלוקה נכונה שהגורמים דורשים ישנם מערכות שחייבים להטמיע בעסק לפני הבניה ואם משקיעים בתכנון נכון מתחילה ופונים לאדריכל המתמחה בנושא, חוסכים המון ולא יהיה צורך בהשקעה ושינויים נוספים בשלב בקשת הרישוי .
מי צריך רישיון עסק?
העסקים נחלקים לכמה קבוצות ע"פ החוק. רוצים לדעת באיזו קטרגוריה אתם?
מהו התהליך לקבלת רישיון העסק?
1. מדידת המקום.
2. בדיקת התכנות
3. תכנון
4. עריכת תסריט אדריכלית.
5. בתי אוכל-אישור חו"ד משרד הבריאות
6. ארגון הנספחים הנדרשים.
7. הגשת הבקשה בעירייה.
8. תשלום אגרה
9. ביקורת הגורמים השונים, ואישור.
10. קבלת רישיון העסק.
השרות שתקבלו ממני
- בדיקת היתכנות - בדיקה, האם המקום שבחרתם אכן מתאים לדרישות של העירייה ומשרד הבריאות, שלא תצטרכו אחר כך לסגור.....
- תכנון - תכנון המקום בצורה המיטבית והמתאימה לכם ולדרישות שהרשויות דורשות....
- עריכת תסריט אדריכלית - הכנת תכנית אדריכלית המתאימה להגשה והמכילה את כל הקריטריונים הנדרשים.
- חו"ד משרד הבריאות - אכין לכם את הפרשה הטכנית והתכנית המתאימה ואגיש לכם במשרד הבריאות עד שתקבלו את האישור העקרוני שתוכלו להתחיל לשפץ....
- ארגון כל הנספחים הנדרשים - אארגן לכם את כל רשימת המסמכים הרלוונטית להגשת הבקשה, אם יהיה צורך בעירוב בעלי מקצוע נוספים כמו יועצי בטיחות ונגישות, אכוון אתכם , כך שלא יקרה שתפספסו משהו שתצטרכו להשלים אחר כך....
- הגשת הבקשה - אפתח לכם תיק ואביא לכם את אישור הפתיחה, שכבר יהיה לכם ביטוח שאתם לקראת סוף התהליך.
- ביקורת - תקבלו ממני את ההנחיות הנדרשות לביצוע (אפשרות לסט תכניות עבודה לקבלן). שהגורמים שיבואו יאשרו.
הגורמים המעורבים בתהליך הרישוי
הראשות הערונית(ערייה/מועצה), כיבוי אש, משרד הבריאות , המשרד לאיכות הסביבה, המשטרה, מורשה נגישות מטעם הראשות העירונית.
כדי לעבור את התהליך בצורה המוצלחת ביותר, יש צורך לתכנן את העסק על פי הקריטריונים של כל גורם וגורם. ולכן אני מציעה לכם שירות הכולל תכנון מהתחלה ועד להגשה ברשויות ולגורמים הרלוונטים לאותו עסק.
הבדלים בין סוגי בתי עסק המוכרים אוכל
רבים מבעלי העסקים תוהים בינם לבין עצמם מהו פריט הרישוי המתאים להם? כלומר מה ההגדרה הנכונה לעסק שלהם מבחינת הרשויות ?
אז ההסבר כאן בקצרה:
- קיוסק – מוכר חטיפים, מארזים , ושתיה-כל עוד הכל עטוף
- מרכול – כמו קיוסק , אבל יכול להוסיף מוצרי חלב ומשקאות משקרים-למכירה! לא להגשה במקום!!
- מזנון – בית אוכל המכין ומגיש מזון במקום.ללא מזון מן החי וללא תבשילים (למעט פסטה). מה מותר? חביתה, סלטים כריכים.
- בית קפה – בית אוכל המכין ומגיש מזון במקום, כולל תבשילים ללא מזון מן החי.
- מסעדה – בית אוכל המכין ומגיש מזון במקום, כולל מזון מן החי.
- מפעל מזון , החייב ברשיון יצרן – כל עסק הלוקח חלק משרשרת המזון, כלומר…. כל עסק שקשור להתעסקות ביצור המזון כגון:
מחסני מזון, קייטרינג, מאפייה , ועוד……


קיוסק מכל טוב

קדוש מגרש רכב

פאות דידי

נגריית חיים בית העץ והעצה

משרד נסיעות אחדות הסעות

מרכז הירק

מספרת יניב חופי

מספרת הייר בוטיק

מספרה יוסי לוי

מכולת שמואל הנביא

מכבסת ממילא

מכבסת אגריפס

יהודה יצוא ויבוא תקרות אקוסטיות

חניון סיטי קורט

גלידה אלדו

מסעדת דומבו

מזנון שיפון

מזנון פה גדול

מזנון סביח חבה

מזנון מיץ מרק

מוזאון ישראל-מסעדת עובדים

אולמי האצולה

מלונית "מקס הוטל"

פיצוחי אבירם מזרחי

מסעדת סביח ממילא

איטליז מגזימוף

מסעדת סושי קבב

מסעדת מנשס

מסעדת ריי גריל

תבליני השחר

אולם פנינת האושר

סניף שיפון

שלום פלאפל

פיצה כל הזמן

POP'n MARSH

POP'n MARSH

פיצה כל הזמן

שלום פלאפל

סניף שיפון

אולם פנינת האושר

תבליני השחר

מסעדת ריי גריל

מסעדת מנשס

מסעדת סושי קבב

איטליז מגזימוף

מסעדת סביח ממילא

פיצוחי אבירם מזרחי

מלונית "מקס הוטל"

אולמי האצולה

מוזאון ישראל-מסעדת עובדים

מזנון מיץ מרק

מזנון סביח חבה

מזנון פה גדול

מזנון שיפון

מסעדת דומבו

גלידה אלדו

חניון סיטי קורט

יהודה יצוא ויבוא תקרות אקוסטיות

מכבסת אגריפס

מכבסת ממילא

מכולת שמואל הנביא

מספרה יוסי לוי

מספרת הייר בוטיק

מספרת יניב חופי

מרכז הירק

משרד נסיעות אחדות הסעות

נגריית חיים בית העץ והעצה

פאות דידי

קדוש מגרש רכב

קיוסק מכל טוב

קיוסק רות מתנות

רישוי עסקים

רישיון יצרן

שימוש חורג
