רישוי עסקים

רישיון עסק

רישוי עסקים

כל מי שהולך להקים עסק חייב לברר האם הוא צריך רישיון עסק. רישוי עסק מראה שהעסק בפיקוח הרשויות ושהמקום בטוח לציבור, כך שאפשר להיכנס ולבלות בו בבטחה.

מדוע חשוב לפנות לאדריכל המתמצא בתהליך לפני הקמת העסק?

ברב המקרים כאשר רוצים להוציא רישיון עסק, ישנם קריטריונים כדוגמת שטח, גובה וחלוקה נכונה שהגורמים דורשים ישנם מערכות שחייבים להטמיע בעסק לפני הבניה ואם משקיעים בתכנון נכון מתחילה ופונים לאדריכל המתמחה בנושא, חוסכים המון ולא יהיה צורך בהשקעה ושינויים נוספים בשלב בקשת הרישוי .

מי צריך רישיון עסק?

העסקים הזקוקים לרישוי עסקים נחלקים לכמה קבוצות ע"פ החוק. רוצים לדעת באיזו קטגוריה של רישוי עסקים אתם?

מהו התהליך לקבלת רישיון עסק?

1. מדידת המקום
2. בדיקת התכנות
3. תכנון
4. עריכת תסריט אדריכלית
5. בתי אוכל-אישור חו"ד משרד הבריאות
6. ארגון הנספחים הנדרשים
7. הגשת בקשה לרישיון עסק בעירייה
8. תשלום אגרה (קראו כמה עולה להוציא רישיון עסק)
9. ביקורת הגורמים השונים ואישור שלהם
10. קבלת רישיון עסק

השרות שתקבלו ממני בדרך אל רשיון עסק:

הגורמים המעורבים בתהליך רישוי עסק

הראשות העירונית (עירייה/מועצה), כיבוי אש, משרד הבריאות רישוי עסקים, המשרד לאיכות הסביבה, המשטרה, מורשה נגישות מטעם הראשות העירונית.

כדי לעבור תהליך הוצאת רישוי עסק בצורה המוצלחת ביותר, יש צורך לתכנן את העסק על פי הקריטריונים של כל גורם וגורם. לכן אני מציעה לכם שירות הכולל תכנון מהתחלה ועד להגשה ברשויות ולגורמים הרלוונטים לאותו עסק. כך תבטיחו קבלת רשיון עסק באופן החלק ביותר שניתן.

הבדלים בין סוגי בתי עסק המוכרים אוכל

רבים מבעלי העסקים תוהים בינם לבין עצמם איזה פריט רשיון עסק מתאים להם? כלומר מה ההגדרה הנכונה לעסק שלהם מבחינת הרשויות?
אז ההסבר כאן בקצרה:

  • קיוסק – מוכר חטיפים, מארזים, ושתיה – כל עוד הכל עטוף. 
  • מרכול – כמו קיוסק, אבל יכול להוסיף מוצרי חלב ומשקאות משכרים למכירה, אך לא להגשה במקום!
  • מזנון – בית אוכל המכין ומגיש מזון במקום, ללא מזון מן החי וללא תבשילים (למעט פסטה). מה מותר? חביתה, סלטים כריכים.
  • בית קפה – בית אוכל המכין ומגיש מזון במקום, כולל תבשילים ללא מזון מן החי. 
  • מסעדה – בית אוכל המכין ומגיש מזון במקום, כולל מזון מן החי.
  • מפעל מזון החייב רישיון יצרן – כל עסק הלוקח חלק משרשרת המזון שקשור להתעסקות ביצור המזון כגון:
     מחסני מזון, קייטרינג, מאפייה ועוד.

קיוסק רות מתנות

רח' עץ חיים

קיוסק מכל טוב

רח' יחזקאל 26

קדוש מגרש רכב

רח' התעשייה 5

פאות דידי

רח' שאולזון 58

נגריית חיים בית העץ והעצה

רח' התעשיה 3

משרד נסיעות אחדות הסעות

רח' עם ועולמו 3

גלידה אלדו

רח' אורוגוואי 3

מסעדת דומבו

רח' יעבץ 1

מזנון שיפון

רח' הרטום 8 – הר החוצבים

מזנון פה גדול

תחנה מרכזית ירושלים

מזנון סביח חבה

אגריפס 54

מזנון מיץ מרק

רח' הלל 4

רישיון עסק

רישוי עסקים

כל מי שהולך להקים עסק חייב לברר האם הוא צריך רישיון עסק. רישוי עסק מראה שהעסק בפיקוח…

רישיון יצרן

רישיון יצרן

מי צריך רישיון יצרן? כל מי שנכלל בתהליך הייצור בשרשרת המזון מחוייב בהוצאת רשיון יצרן.…

שימוש חורג

שימוש חורג

באלו מקרים יש צורך בהיתר לשימוש חורג? כאשר יש שינוי בתב"ע , מה שאומר שהשימוש…

רישוי מתקנים וסגירת חורף

רישוי מתקנים וסגירת חורף

לכל בית אוכל יש אפשרות להציב שולחנות בחוץ, וכדי לאפשר ישיבה בחודשי החורף הקרירים, ניתן לקבל גם אישור לסגירת חורף.

צרו איתי קשר

יצירת קשר
דילוג לתוכן