דף הבית » רישיון יצרן
כדי להקים מפעל ,נדרשת השקעה גדולה מאוד, אם בכסף, אם בזמן , אם באנרגיות….
לכן חשוב עד מאוד לבוא מוכנים עם תכנון מוקדם נכון, שמתאים לכל דרישות הגורמים ובמיוחד במיוחד של משרד הבריאות, כדי לקבל את רשיון היצרן המיוחל שאיתו יהיה אפשר להתחיל לשווק ולהרוויח.
.וכדי שלא יווצר מצב של עוגמת נפש מיותרת, שבו מתברר שצריך לשפץ שוב כי לא בנו על פי הדרישות.
כל מי שרוצה לייצר מזון מכל סוג שהוא, ולשווק אותו לחנויות ומקומות שבהם מוכרים לציבור (קמעונאי וסיטונאי). מכירה שהיא אינה רק לאדם הפרטי.
למשל: קייטרינג-הכנת מזון לקבוצות ולייצוא למוסדת , ארועים וכו'.
עוד דוגמא: אדם הרוצה לייצר פופקורן מקורמל (או בחרו אתם שם של מזון) בכמויות ולשווק לחנויות.
וכן, כל מזון העובר אריזה מחודשת -גם אם לא תייצרו אותו בפועל, רק תקחו ממפעל אחר -לדוגמא סלטים, ותחלקו לקופסאות קטנות יותר תהיו חייבים ברשיון יצרן.
ישנם מקרים שאין אפשרות כלל להכין במקומות קטנים כמו במסעדות ובמזנונים למרות שרוצים למכור לפרטי בכמויות קטנות, לדוגמא: בצקים, לחמים, בורקסים, עוגות, עוגיות ועוד-ניתן להכין אך ורק במפעל בעל רשיון יצרן. כיום יש הקלות לקונדיטורית בוטיק אך עדין חייב דרישות של מפעל ורישיון יצרן.
דוגמא נוספת היא של איטליז- ישנם פעולות שמותר לבצע באיטליז קטן המוכר לאדם הפרטי שבא למקום לקנות, אך לעומת זאת ישנם פעולות המותרות רק במפעל לייצור בשר לדוגמא: הפשרה וטחינה.
לכל מפעל נהיה חייבים להתאים תכנון המתאים לפרשה הטכנית שלו, בפרשה הטכנית נכתוב את כל הכמויות, חומרים , תרשימי הזרימה של כל פסי הייצור שתרצו ליישם במפעל.
מהנגזרת הזו נדע בערך ממש כמה מטרים מינימום נהיה חייבים במפעל.
אם נקח בחשבון שכל מפעל חייב להתחיל עם בסיס מטרז' ל:
מבואה סניטרית לעובדים
שרותים ומקלחות לגברים ולנשים
מחסן חומרי גלם
מחסן אריזות
אולם ייצור
חדר שטיפת כלים
חדר אריזה
חדר תוצר מוגמר.
נבין שכל מפעל עוד לפני שמתחיל פס ייצור אחד חייב להתחיל ב כ-90 מ"ר! וככל שיהיו פסי ייצור נוספים. המקום יהיה חייב לגדול.
בקיצור אין תשובה חד משמעית לכל המפעלים. כל מקום יהיה חייב להיבחן לגופו .
1. קבלת תכנית המקום ממודד
2. בדיקת התכנות
3. הכנת פרשה טכנית מדוקדקת
4. תכנון
5. עריכת תסריט אדריכלית
6. הגשה לאישור חו"ד משרד הבריאות
7. הגשה ואישור תכנית אינסטלציה על ידי מהנדס אינסטלציה ואישורו בבריאות הסביבה.
8. בניה ושיפוץ המפעל
9. הגשת בקשת רישיון יצרן למשרד הבריאות
10. בקורת משרד הבריאות – ואישורו
11. קבלת רישיון היצרן
מפעל לקליית פיצוחים - "קליית התאומים"
מפעל מאפיה / קונדיטוריה - "נוגטין"
מפעל קפה - "קייאס דה אורו"
כל מי שהולך להקים עסק חייב לברר האם הוא צריך רישיון עסק. רישוי עסק מראה שהעסק בפיקוח…
מי צריך רישיון יצרן? כל מי שנכלל בתהליך הייצור בשרשרת המזון מחוייב בהוצאת רשיון יצרן.…
באלו מקרים יש צורך בהיתר לשימוש חורג? כאשר יש שינוי בתב"ע , מה שאומר שהשימוש…
לכל בית אוכל יש אפשרות להציב שולחנות בחוץ, וכדי לאפשר ישיבה בחודשי החורף הקרירים, ניתן לקבל גם אישור לסגירת חורף.
כל הזכויות שמורות © 2018 – אסתי אבלס – עיצוב ורישוי עסקים