רישוי מפעלים

חוק רישוי עסקים המונהג במדינת ישראל מחייב את כל סוגי העסקים (טעוני הרישוי) בתהליך קבלת רישיון עסק לצורך הפעלת בית העסק המיועד.

חוק זה תקף גם למפעלים, כאשר ההגדרה של מפעלים היא רחבת היקף והיא מתייחסת לכל סוגי המפעלים הנדרשים גם לתהליך רישוי עסקים וגם לתהליך רישיון יצרן במקרים מסוימים. 

באופן עקרוני, כל סוגי המפעלים נדרשים לתהליך רישוי עסק המהווה רישיון מפעלים, כאשר התהליך מתנהל אל מול המחלקה לרישוי עסקים ברשות המקומית שבשטחה שוכן בית העסק, וזאת למעט מקרים בהם מדובר במפעלים ביטחוניים שלגביהם תהליך הרישוי מתנהל אל מול היחידה לרישוי מפעלים ביטחוניים הפועלת מטעם שר הפנים ומשרד הפנים.

תהליך הרישוי עצמו מורכב ממספר שלבים שלגבי כל אחד תוקנו תנאים בהם בעלי המפעל נדרשים לעמוד וזאת על מנת להבטיח התנהלות תקינה של המפעל בכלל ושמירה על בריאות העובדים ואיכות הסביבה בפרט. 

גורמי רישוי המעורבים בתהליך רישוי מפעלים 

בדומה לתהליך רישוי עסקים, גם תהליך רישוי מפעלים המיועד למטרות קבלת רישיון מפעלים לצורך הפעלתם, מערב בתוכו מגוון רחב של גורמי רישוי לקבלת רישיון עסק, מטעמה של הרשות המקומית ומטעמם של משרדים ממשלתיים רלוונטיים וביניהם: משרד הבריאות, משרד החקלאות, משרד הכלכלה, היחידה לרישוי מפעלים, המשרד להגנת הסביבה האחראי לשמירה על איכות הסביבה ונציגי כוחות ההצלה (משארה והרשות הארצית לכיבוי והצלה, רשות הרישוי וזאת לצד גורמי רישוי נוספים בהתאם לסוג ואופי המפעל הנדרש לרישוי. 

רישיון מפעלים בתחום המזון 

רישוי מפעלים בתחום המזון הוא תהליך המחייב קבלת רישיון יצרן מטעם משרד הבריאות. רישיון מפעלי מזון מאפשר למפעל לעסוק בהליכי ייצור כאלו ואחרים של סוגי המזון השונים ו/או לעסוק בכל אחד מהשלבים הנחוצים לצורך שיווקו, לרבות, אחסון, ייצור, הכנה ושינוע מזון. 

תהליך קבלת רישיון יצרן למפעלי מזון מטעם משרד הבריאות בדומה לתהליך רישוי עסקים בענף המזון, הוא תהליך מורכב המחייב את בעלי המפעל להסתייע בשירותיהם של אנשי מקצוע העוסקים ומתמחים בהליכי רישוי עסקים בענף המזון בכלל ובתחום רישוי מפעלים בתחום המזון בפרט.

חשוב לציין שכל מפעל מזון מחויב ברישיון יצרן, כאשר מומלץ לנהל את תהליך קבלת רישיון יצרן במקביל לתהליך רישיון עסק, כאשר את רישיון היצרן לייצור מזון מנפיק שירות המזון הפועל מטעם משרד הבריאות ואילו את רישיון מפעלי מזון מנפיקה המחלקה לרישוי עסקים ברשות המקומית בו שוכן המפעל. 

בין יתר הגורמים הרלוונטיים לתהליך הוצאת רישיון מפעלים בענף המזון ניתן למצוא את נציגי הרשות המקומית (כולל מורשה נגישות מטעם הרשות המקומית), נציגי משרד הבריאות, נציגי המשרד לאיכות הסביבה ונציגי כוחות ההצלה (משטרה וכיבוי אש).

חשוב לציין שהתנאים לקבלת רישיון יצרן מפעל מזון, מתמקדים בכל ההיבטים הנלווים לתהליכי הכנת המזון, אריזתו ו/או ייצורו, וזאת על מנת להבטיח את שלום הציבור העתיד לעשות שימוש במוצרי המזון המיוצרים ו/או משווקים על ידי המפעל. 

למידע נוסף על תהליך רישוי עסקים בתחום המזון ורישיון מפעלים בתחום המזון לחצו כאן

 

קראו עוד

מאפה הבית – גוש עציון

מאפה הבית – גוש עציון הקונספט את המאפיה הזו תכננתי על פי קונספט מאוד ברור שבעל העסק הציב: קו נקי נעים לעין, יוקרתי , בוטיקי

קרא עוד »

צרו איתי קשר

יצירת קשר
דילוג לתוכן