רישוי עסקים

רישוי עסקים

כל מי שהולך להקים עסק חייב לברר האם הוא צריך לזה רישיון.
הרישיון מראה שהעסק בפיקוח הרשויות ושהמקום בטוח לציבור, כך שאפשר להיכנס ולבלות בו בבטחה.

מדוע חשוב לפנות לאדריכל המתמצא בתהליך לפני הקמת העסק?

ברב המקרים ישנם קריטריונים כדוגמת שטח, גובה וחלוקה נכונה שהגורמים דורשים ישנם מערכות שחייבים להטמיע בעסק לפני הבניה ואם משקיעים בתכנון נכון מתחילה ופונים לאדריכל המתמחה בנושא, חוסכים המון ולא יהיה צורך בהשקעה ושינויים נוספים בשלב בקשת הרישוי .

מי צריך רישיון עסק?

העסקים נחלקים לכמה קבוצות ע”פ החוק. רוצים לדעת באיזו קטרגוריה אתם?

מהו התהליך לקבלת רישיון העסק?

1. מדידת המקום.
2. בדיקת התכנות
3. תכנון
4. עריכת תסריט אדריכלית.
5. בתי אוכל-אישור חו”ד משרד הבריאות
6. ארגון הנספחים הנדרשים.
7. הגשת הבקשה בעירייה.
8. תשלום אגרה
9. ביקורת הגורמים השונים, ואישור.
10. קבלת רישיון העסק.

השרות שתקבלו ממני

  • בדיקת היתכנות - בדיקה, האם המקום שבחרתם אכן מתאים לדרישות של העירייה ומשרד הבריאות, שלא תצטרכו אחר כך לסגור.....
  • תכנון - תכנון המקום בצורה המיטבית והמתאימה לכם ולדרישות שהרשויות דורשות....
  • עריכת תסריט אדריכלית - הכנת תכנית אדריכלית המתאימה להגשה והמכילה את כל הקריטריונים הנדרשים.
  • חו"ד משרד הבריאות - אכין לכם את הפרשה הטכנית והתכנית המתאימה ואגיש לכם במשרד הבריאות עד שתקבלו את האישור העקרוני שתוכלו להתחיל לשפץ....
  • ארגון כל הנספחים הנדרשים - אארגן לכם את כל רשימת המסמכים הרלוונטית להגשת הבקשה, אם יהיה צורך בעירוב בעלי מקצוע נוספים כמו יועצי בטיחות ונגישות, אכוון אתכם , כך שלא יקרה שתפספסו משהו שתצטרכו להשלים אחר כך....
  • הגשת הבקשה - אפתח לכם תיק ואביא לכם את אישור הפתיחה, שכבר יהיה לכם ביטוח שאתם לקראת סוף התהליך.
  • ביקורת - תקבלו ממני את ההנחיות הנדרשות לביצוע (אפשרות לסט תכניות עבודה לקבלן). שהגורמים שיבואו יאשרו.

הגורמים המעורבים בתהליך הרישוי

הראשות הערונית(ערייה/מועצה), כיבוי אש, משרד הבריאות , המשרד לאיכות הסביבה, המשטרה, מורשה נגישות מטעם הראשות העירונית.

כדי לעבור את התהליך בצורה המוצלחת ביותר, יש צורך לתכנן את העסק על פי הקריטריונים של כל גורם וגורם. ולכן אני מציעה לכם שירות הכולל תכנון מהתחלה ועד להגשה ברשויות ולגורמים הרלוונטים לאותו עסק.

הבדלים בין סוגי בתי עסק המוכרים אוכל

רבים מבעלי העסקים תוהים בינם לבין עצמם מהו פריט הרישוי המתאים להם? כלומר מה ההגדרה הנכונה לעסק שלהם מבחינת הרשויות ?
אז ההסבר כאן בקצרה:

  • קיוסק – מוכר חטיפים, מארזים , ושתיה-כל עוד הכל עטוף 
  • מרכול – כמו קיוסק , אבל יכול להוסיף מוצרי חלב ומשקאות משקרים-למכירה! לא להגשה במקום!!
  • מזנון – בית אוכל המכין ומגיש מזון במקום.ללא מזון מן החי וללא תבשילים (למעט פסטה). מה מותר? חביתה, סלטים כריכים.
  • בית קפה – בית אוכל המכין ומגיש מזון במקום, כולל תבשילים ללא מזון מן החי. 
  • מסעדה – בית אוכל המכין ומגיש מזון במקום, כולל מזון מן החי.
  • מפעל מזון , החייב ברשיון יצרן – כל עסק הלוקח חלק משרשרת המזון, כלומר…. כל עסק שקשור להתעסקות ביצור המזון כגון:
     מחסני מזון, קייטרינג, מאפייה , ועוד……

גלידה אלדו

רח’ אורוגוואי 3

מסעדת דומבו

רח’ יעבץ 1

מזנון שיפון

רח’ הרטום 8 – הר החוצבים

מזנון פה גדול

תחנה מרכזית ירושלים

מזנון סביח חבה

אגריפס 54

מזנון מיץ מרק

רח’ הלל 4

מוזאון ישראל-מסעדת עובדים

רח’ רופין 11

אולמי האצולה

רח’ חרשי הברזל 19

פיצוחי אבירם מזרחי

רח’ עץ חיים 48

מסעדת מנשס

רח’ ריבלין

מסעדת סושי קבב

רח’ השזיף 12

איטליז מגזימוף

רח’ האשכול 4

מסעדת סביח ממילא

רח’ שלומציון המלכה 1

תבליני השחר

קטמון

מסעדת ריי גריל

רח’ אלקבץ 1

אולם פנינת האושר

רח’ פועלי צדק 2

POP’n MARSH

מתחם הקולניארי שבקניון מלחה (קומה 3)

פיצה כל הזמן

רח’ רמת הגולן 8

שלום פלאפל

רח’ רכסים 15 – צור הדסה

סניף שיפון

רח’ הרטום 8

מלונית “מקס הוטל”

רח’ החבלצת 9

חניון סיטי קורט

שרי ישראל 15

יהודה יצוא ויבוא תקרות אקוסטיות

רח’ בית הדפוס 1

מכבסת אגריפס

רח’ אגריפס

מכבסת ממילא

ממילא

מכולת שמואל הנביא

רח’ שמואל הנביא 55

מספרה יוסי לוי

קניון הדר

מספרת הייר בוטיק

רח’ זבוטינסקי רשל”צ

מספרת יניב חופי

מלון לאונרדו פלאזה

מרכז הירק

רח’ הבוכרים 7

משרד נסיעות אחדות הסעות

רח’ עם ועולמו 3

נגריית חיים בית העץ והעצה

רח’ התעשיה 3

פאות דידי

רח’ שאולזון 58

קדוש מגרש רכב

רח’ התעשייה 5

קיוסק מכל טוב

רח’ יחזקאל 26

קיוסק רות מתנות

רח’ עץ חיים

שימוש חורג

באלו מקרים יש צורך בשימוש חורג? כאשר יש שינוי בתב”ע , מה שאומר שהשימוש של…

רישוי עסקים

כל מי שהולך להקים עסק חייב לברר האם הוא צריך לזה רישיון. הרישיון מראה שהעסק…

רישוי מתקנים וסגירת חורף

לכל בית אוכל יש אפשרות להציב שולחנות בחוץ, וכדי לאפשר ישיבה בחודשי החורף הקרירים, ניתן לקבל גם אישור לסגירת חורף.

צור קשר

פרטים ליצירת קשר 050-3838827 052-7117121 estykap@gmail.com Facebook Twitter Google-plus 050-3838827 052-7117121
All articles loaded
No more articles to load

צרו איתי קשר

צור קשר

מלאו את הטופס ואחזור אלייכם בהקדם!

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן